top of page

Varför solenergi?

Ikon-05.png

Solceller kan monteras på alla typer av tak, väggar eller på marken, och passar därför i princip för alla bostäder och fastigheter. De tekniska framstegen för solceller har ökat lavinartat. Det är idag inte avgörande i vilket väderstreck eller vinkel solcellerna monteras, de är heller inte känsliga för skuggning och producerar el även de dagar då det är mulet väder. I Norden är det idealiskt med solceller eftersom effekten blir högre när klimatet är svalt. 

Fakta solel

Ikon-03.png

När solcellerna omvandlar ljuset till elektricitet sker ingen miljöpåverkan och det sker i total tystnad. Du kan själv lagra din överproduktion eller sälja den vidare. Intresset för solceller ökar stadigt, både i Sverige och världen. Den samlade effekten installerade solceller under 2017 uppgick till rekordhöga 100,4 GW. Det kan jämföras med Forsmarks största reaktor som producerar 1,2GW per år. 

Sol-ekonomi

Ikon-06.png

Byggnader och boende står för 40% av världens energianvändning. Det gör boendet till den enskilt största miljöpåverkande faktorn. Solen är den starkaste och mest oändliga källan vi har. El genererad från solcellspaneler är idag ett av världens absolut mest hållbara, enkla och billiga sätt att framställa energi. Varje timme träffas jorden av mer energi än vad hela världen gör av med, på ett år. Solcellssystem konverterar denna energi till förnybar el och driver ditt hem, din fastighet eller ditt företag.

bottom of page